Helgkurs grund

En grundkurs om glashantverket

Det är roligt att umgås, samtidigt som man lär sig nya saker och skapar kreativt!  Här får du bekanta dig närmare med det smälta glaset och själv prova på hur det känns att forma den glödheta glasmassan, lära dig mer om hur det fungerar i en glashytta.

Det här är en introduktionskurs. Du behöver inga förkunskaper - men vi garanterar att du kommer att ha mer kunskap om glas med dig hem!

 

DATUM för hösten 2017Kurser i glashantverket

28-29 okt

18-19 nov.

Våren- hösten 2018

3-4 mars

24-25 mars

21-22 april

6-7 oktober

27-28 oktober

17-18 november


Antal deltagare:   4-8  pers

Lördag 10-17 Söndag 9-16

Plats: Kosta Glascenter

Pris: 2.500:-

Ledare: Lars Andersson

Är ni ett sällskap på minst 4 deltagare kan ni boka en egen, privat helgkurs.

 

I priset ingår kursledare, för- och eftermiddagsfika, glasen Fånga an glas i glasugndu tillverkar och nya roliga erfarenheter efter en minnesvärd helg. 
Lunchen står du själv för. Det finns flera lunchrestauranger inom gångavstånd. Vill du hellre ta med egen matlåda, finns det tillgång till både kyl och micro.

 
Kursledaren berättar och visar, innan du under guidning får prova på att fånga an glas på glaspipan ur ugnen med den heta glasmassa med glaspipan, forma det varma glaset glaset på pipan för hand, blåsa i form, prova att färga glaset med olika färgpigment. Vi går igenom och pratar om olika glastekniker.

 

Under kursens andra dag, har vi tillgång till glaset vi tillverkade första dagen och som hunnit kylas över natten. Då får du prova på olika sätt att dekorera det kalla glaset, med gravering och blästring. Självklart avslutas det med att du signerar det glas du själv tillverkat.

 
För mer information och anmälan, mejla till
 
lars@kostaglascenter.se  eller ring tfn. 0706 846191

Alster från glasblåsningskurs

 

Ansvarig för sidan -
Senast uppdaterad 2017-10-18 av Lars Andersson