Upptäck glasblåsaren inom dig!

Glashantverket är en kulturskatt som vi vill bevara oHet glasmassach få fler att ta del av. Från glödhet, smältande massa ena stunden, för att strax förvandlas till något hårt, skört och klart.

Hur svårt kan det vara? Hos oss kan du ta rent handgripligen ta reda på det!

På Kosta Glascenter har du möjligheten att gå en kurs och lära dig mer om detta gamla, traditionella hantverk. Gammal som ung kan medverka och det finns kurser som inte kräver några förkunskaper. Det enda du behöver är viljan att lära.

Vi har helgkurser över lördag/söndag över hela året. På sommaren anordnas fem-dagarskurser.

Deltagarna får forma och färga glaset med de traditionella verktygen – glasblåsarpipan, saxar och olika formar i den varma processen eller med hjälp av blästring och gravering i den kalla processen.

Du får sakkunnig handledning av kursledare med mångårig erfarenhet av just utbildning inom glashantverket. Närheten till Kosta Glasbruk gör också att kan besöka stora hyttan. På området finns också Kostas utställningslokaler, där både gammalt och nytt glas av våra kända formgivare kan inspirera dig och ditt eget arbete.

En händelserik helg eller aktiv semestervecka?

Förutom de kursdatum som redan finns inlagda, finns möjligheten att få en egen, privat kurs anordnad. Allt som behövs, är ett minimum av 4 kursdeltagare eller fler. Ett roligt sätt att umgås och lära nytt samtidigt, tillsammans med vänner eller familj.  

I bagaget hem, kommer du inte bara att ha en och annan glasbit utan också nya kunskaper och minnen. Kanske får du blodad tand och kommer tillbaka för att lära dig mer?   

 Kurser

Vi samarbetar också med www.kurser.se där du hittar våra olika utbildningar

under kurser i glashantverk

Glaset formas i skopan

 

 

  

Ansvarig för sidan Lars Andersson
Senast uppdaterad 2018-04-02 av Lars Andersson